Publicēts Kategorijas Būvniecība/remonts

Dzīvokļa remonts šķērsgriezumā: 119. sērijas trīsistabu dzīvoklis Rīgā

Agrs un silts rudens ir ideāli piemērots laiks dzīvokļa pārbūvei un remontam. Iedvesmojies no SIA Būves Centrs jaunākā veikuma – 11. sērijas trīsistabu dzīvokļa remonta – un varbūt vēl šogad vari paspēt veikt līdzīgas pārvērtības arī savā mājoklī!

  • Objekts: Dzīvoklis
  • Sērija: 119. sērija
  • Platība: 75 m²
  • Istabas: 3

Uzdevums

Divu mēnešu laikā veikt 75 m² lielā trīsistabu dzīvokļa telpu remontu, siltinot un remontējot lodžiju, kas bija demontēta jau pirms dzīvokļa remonta uzsākšanas.
Arī elektroinstalācija un grīdu izlīdzināšana pēc Estrich tehnoloģijas šajā dzīvoklī bija veiktas jau iepriekš, tāpēc tas nebija jādara šī remonta laikā.

Plānošana un dizains

Pēc jaunā plānojuma vienā no lodžijām bija nepieciešams ierīkot darba zonu, bet pārplānošanas gaitā iegūtais koridors blakus virtuvei pēc dzīvokļa saimnieku ieceres tika pārveidots pusdienu zonā. Tāpat arī atsevišķie sanmezgli bija apvienoti jau iepriekš veikto remontdarbu laikā, tā iegūstot plašākas vannas istabas telpas.

Demontāža un starpsienu uzstādīšana

Remonta laikā kopumā demontēta viena starpsiena starp istabām, lai pēc tam to uzstādītu no jauna. Tā kā lodžija un starpsiena starp sanmezgliem bija demontētas jau pirms šī projekta uzsākšanas, šie arī bija vienīgie demontāžas darbi.
Vienā no starpsienām izveidoti divi stilizēti taisnstūra formas logi, kas papildināti ar stikla plauktiņiem dažādu dekoru izvietošanai, tādējādi abām telpām iegūstot papildu plašuma sajūtu. Stikla plauktiņi šim projektam tika izgatavoti pēc pasūtījuma.

Bērnistabā uzstādīta ģipškartona konstrukcija ar nišām – ērtai grāmatu un rotaļlietu uzglabāšanai.

Līdzīga ģipškartona konstrukcija ar plauktiņiem izveidota arī vannas istabā.

Griesti

Visu dzīvojamo telpu griestos uzstādītas ģipškartona kārbas ar iebūvētiem LED gaismas paneļiem vienmērīgam telpu apgaismojumam.

Bērnistabā atšķirībā no citām telpām šajā dzīvoklī griesti apmesti un sagatavoti krāsošanai.

Savukārt viesistabā un guļamistabā uzstādīti balti, glancēti iestieptie griesti, kas vizuāli palielina telpu.

Sienas

Visas dzīvokļa sienas, izņemot sanitāros mezglus, nokrāsotas, pirms tam sienas sagatavojot – špaktelējot un noslīpējot. Daļai sienu, īpaši stūriem un grīdas līstu uzstādīšanas vietās, izmantots ģipša apmetums Knauf MP75, savukārt sienu krāsošanai izmantota krāsa Sadolin Bindo 7.

Caurules un radiatori

Tā kā radiatori visā dzīvoklī bija nomainīti jau pirms šī projekta, remonta laikā atlika tikai projektēt un uzstādīt jaunas caurules visu santehnikas elementu pievienošanai, nomainīt ūdens skaitītājus un ierīkot ērtas piekļuves vietas skaitītāju rādījumu nolasīšanai.

Elektroinstalācijas maiņa

Šajā dzīvoklī elektroinstalācija bija veikta jau iepriekš, taču remonta gaitā atklājās, ka tai nepieciešami uzlabojumi. Elektroinstalācija bija ievilkta visās telpās, bet nebija savienota ar kontaktligzdām, apgaismes ierīcēm un slēdžiem, tāpēc tika pabeigti arī šie elektroinstalācijas darbi.
Pirms ģipškartona uzstādīšanas pie griestiem ar interneta pakalpojumu sniedzēju panākta vienošanās par optiskās šķiedras kabeļa ievilkšanu. Tāpēc optikas kabelis ievilkts uzreiz līdz vietai, kur pēc remonta atradīsies Wi-Fi rūteris, tas ļāva visus vadus veiksmīgi paslēpt zem ģipškartona.

Svarīgi: veicot mājokļa remontu, noteikti ir jānomaina arī elektroinstalāciju! Izmantot veco instalāciju ar jaunām elektroierīcēm ilgtermiņā nav droši, tāpēc pirms remonta uzsākšanas noteikti vajadzētu sagatavot elektrības projektu un pareizi aprēķināt iespējamo elektrības patēriņu un kabeļu slodzi, lai izvairītos no iespējamās aizdegšanās.

Jauna grīda

Tā kā grīdu izlīdzināšanās darbi ar tehnoloģiju Estrich iepriekš veiktā remonta laikā bija veikti pavirši, remonta laikā tika laboti dažādi grīdas defekti, lai sagatavotu grīdu flīžu un lamināta ieklāšanai.
Viesistabas, guļamistabas, bērnistabas un ēdamistabas grīdām tika izvēlēts Aurum Gusto Cayenne Walnut lamināts. Priekštelpā, kā arī palīgtelpā, ko nākotnē plānots pārveidot par saunu, uz grīdas tika klātas flīzes Pamesa Klim Nacar 316×452, salaidumu starp laminātu un flīzēm pārklāšanai izmantojot grīdas sliekšņus.

Sanitārie mezgli

Šim 119. sērijas dzīvoklim bija uzstādīti divi sanitārie mezgli, tāpēc vienā no tiem tika ierīkota vannas istaba ar džakuzi vannu un izlietni.

Virs spoguļa tika uzstādīts apgaismojumu. Spoguļi tika izgatavoti pēc pasūtījuma.

Otrs sanitārais mezgls tika atvēlēts tualetes telpai, kas tika aprīkota ar Logis Bidette bidē.

Sanitāro mezglu apdarei tika izmantotas flīzes Pamesa Urbana Gris 450х450, Pamesa Klim Vision Rlv 3D Mix 316×452.

Virtuve

Ērtai sadzīves tehnikas un virtuves ierīču izmantošanai elektroinstalācijas izvadu un kontaktligzdu izkārtojuma detaļas virs darba zonas tika saskaņotas ar mēbeļu izgatavošanas uzņēmumu, uzticot arī virtuves mēbeļu gatavošanu pēc klienta individuāla pasūtījuma.

Tā kā dzīvokļa saimnieki izlēma par labu gāzes plītij, tika izvadīts atsevišķs ventilācijas kanāls virtuves nosūcējam, iepriekš noformējot atbilstošu atļauju būvvaldē.

Veicot remontu, jāņem vērā, ka no 2019. gada 1. janvāra aizliegts pieslēgt nosūcēju dabiskās ventilācijas kanālam. Šie noteikumi gan neattiecas, ja:

  • ja mājoklī ir elektriskā plīts;
  • ja bez nosūcēja ir dabiskās ventilācijas papildu kanāls.

Tā kā dzīvokļa saimnieki izvēlējās elektrisko plīts virsmu un atslēdza gāzi, nosūcējs tika pieslēgts ventilācijas kanālam.
Ja nevari iedomāties ēdiena pagatavošanu uz gāzes plīts, neizmantojot tvaiku nosūcēja, tad SIA Baltic Būves centrs meistari iesaka variantus, kas nav pretrunā ar likumdošanu:

  • nosūcējam uzstādīt kvalitatīvu ogļu filtru un to nepieslēgt ventilācijas sistēmai;
  • izveidot sienā caurumu un izvadīt nosūcēju ārā, noformējot attiecīgu atļauju būvvaldē.

Šajā dzīvoklī gāzes skaitītājs bija izvietots virs virtuves darba zonas acu augstumā. Tāpēc gāzes skaitītāju tā, lai tas būtu viegli pieejams rādījumu nolasīšanai, remonta vai nomaiņas gadījumā, bet tomēr paslēpts, lai nebojātu telpas kopējo interjeru. Skaitītāja pārvietošanas darbi tika saskaņoti iepriekš.

Lodžijas

Viens no galvenajiem uzdevumiem šajā projektā bija siltināt un izremontēt lodžijas, vienā no tiem organizējot darba zonu.

Lai izvairītos no caursalšanas, lodžiju sienas un griesti no iekšpuses tika siltināti ar putuplasta kārtu, virsū uzklāta apmetuma kārtu, to nostiegrojot ar fasādes tīklu.
Griesti tika izlīdzināti, izmantojot mitrumizturīgo ģipškartonu ar Knauf D113 tehnoloģiju, pateicoties kam telpu augstums samazinājās tikai par 5-7 cm. Pēc tam sienu un griestu virsmas tika apmestas un nokrāsotas.


Lai varētu izmantot elektroierīces, lodžijās ierīkota elektroinstalācija un uzstādīti LED paneļi apgaismojumam. Komfortablas temperatūras uzturēšanai telpā tika uzstādīta plānslāņa infrasarkanā siltā grīda.

Durvis

Pēc grīdas seguma ieklāšanas dzīvokļa telpās tika uzstādītas Merini 800 Venge durvis.

Durvju konstrukcijas tika iegādātas izjauktā veidā, un remonta speciālisti tās samontēja uzstādīšanas vietā. Tādā veidā, uzstādot durvis, durvju rāmi un apmales bija iespējams nepieciešamības gadījumā pielāgot vajadzīgajā izmērā. Daļai durvju tika uzstādītas atdures. Bet ieejas durvīm tika uzstādīts papildus slieksni, lai uzlabotu skaņas un siltuma izolāciju.

Pēc durvju uzstādīšanas pa visu dzīvokļa perimetru tika uzstādītas plastmasas grīdlīstes. Tika piemeklēts grīdlīstu veids, kurā kabeļu nostiprināšanai un ielikšanai iespējams noņemt visu priekšējo daļu, nevis tikai vidusdaļu, turklāt tas ir augstāks par parastajām plastmasas grīdlīstēm – tādēļ izskatās masīvāk un vizuāli pievilcīgāk.
Ja arī tu vēlies veikt mājokļa pārvērtības, izmanto Luminor piedāvājumu remontam un labiekārtošanai!

Smelies iedvesmu mājokļa pārvērtībām SIA Baltic Būves centrs Instagram kontā!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *